Vânzări americane de BF, reportajul istoric GPeC, clipuri virale, recensământul dispozitivelor

e-commerce genericIată cele mai importante 5 știri din comerțul electronic din ultimele 7 zile.

Dacă ați găsit zilele acestea alte informații care merită distribuite, trimiteți-ne un email la adresa echipa@gpec.ro  sau lăsați un comentariu la finalul articolului.

Vă mulțumim!


Black Friday, dolarii și americanii

Black Friday SUAÎn SUA, s-au cheltuit 822 de milioane de dolari în primele 11 ore de Black Friday. Vânzările au crescut anul acesta cu 14% față de anul trecut, atingând nivelul de 2,7 miliarde de dolari, potrivit unui raport publicat de Adobe Digital Index. IBM a estimat că a fost o creștere de 20,7% față de vânzările din 2015. Traficul de pe mobile a reprezentat 54,4% din total și a generat 35,3% din vânzările totale.

Mai multe cifre, la Internet Retailer


 

Povestea e-commerce-ului românesc, partea I

reportaj gpecCare este primul magazin online din România? Când a fost efectuată prima comandă online cu cardul? Cum arăta piața de comerț electronic din România acum 10 ani? Ce se cumpără cel mai mult în 2015? Sunt doar câteva din întrebările la care răspund invitații din prima parte a reportajului realizat de GPeC: Valentin RADU – CEO Marketizator, Felix Pătrășcanu – Managing Partner FAN Courier, Dorin Boerescu – CEO 2Parale, Marius Ghenea – Președinte PC Garage, Mihai Pătrașcu – CEO Evomag și Adelina Oprea – Marketing Manager FashionUP.

Urmăriți partea I a reportajului


Alte 5 clipuri virale

clipuri viraleEchipa TRUSTED.ro se uită la clipuri despre e-commerce și apoi publică pe blog cinci dintre ele. Vă recomandăm vlog-ul realizat de Ariel Constantinof care a fost la GPeC Summit pe 24 noiembrie 2015 – Dress code: business. Tot acolo veți vedea și auzi despre Black Friday, Black November, Cyber Monday, Cyber weekend, Single Days și multe altele sunt sărbători ale online-ului care ajută foarte mult industria. Mashable explică cum a pornit această nebunie și cum s-a mutat din offline în online.

Urmăriți clipurile la TRUSTED.ro


 

Succesul de Black Friday are codul F64

F64F64 a centralizat datele după Black Friday și a realizat un infografic. În plus, F64.ro a câștigat premiul Magazinul Anului în E-Commerce 2015 și premiul pentru cel mai bun magazin online din categoria IT&C, Electronice și Electrocasnice la Competiția GPeC 2015. La link-ul de mai jos veți găsi și alte cifre din comerțul electronic românesc.

Detalii sunt pe blog-ul GPeC


 

Recensământul dispozitivelor

cifre dispozitiveCifre proaspete de la Institutul Național de Statistică: mai mult de jumătate din totalul gospodăriilor din România (61,9%) dețineau în 2015 un calculator acasă; în Capitală, 8 familii din 10 au calculator acasă; 92% dintre românii din grupa de vârsta 16-24 ani utilizează computerul, dar procentajul scade o dată cu înaintarea în vârstă; dintre bărbații cu vârste cuprinse între 35 și 44 ani, 57,7% au folosit Internetul zilnic sau aproape zilnic, comparativ cu 61,6% dintre femeile din aceeași grupă de vârstă.

Mai multe cifre, la Hotnews