Parlamentul European vrea produse mai trainice, Diverta se consolidează online, s-a lansat Amazon Spark


Ecompedia caută cea mai folosită platformă din țară

Dacă aveți un magazin online, ce platformă de e-commerce folosiți? Sau ce platformă ați folosit? Este prima întrebare din chestionarul anonim lansat de Ecompedia.ro. Restul întrebărilor se referă la cifra de afaceri și nișa magazinului online. Cu cât răspundeți mai sincer, cu atât rezultatele finale vor fi mai exacte. Chestionarul se încadrează într-o serie de cercetări de piață pe care Ecompedia.ro le face periodic.

Completați chestionarul


Parlamentul European vrea produse mai trainice în UE

În privința garanției și service-ului pentru produsele de folosință îndelungată, Parlamentul European:

⦿ introduce un set de recomandări pentru producători, pentru ca produsele să fie mai ușor de reparat și să dureze mai mult;
⦿ se gândește să introducă un sistem prin care să se poată constata dacă un produs are încorporat un termen de uzură morală automată;
⦿ propune o marcă europeană care să listeze durabilitatea, posibilitatea de upgrade și efectele asupra mediului ale unui produs.

Citiți detalii la Motherboard


Pentru Diverta, componenta online este acum 12% din afacere

Magazinul online Dol.ro al retailerului Diverta în domeniul cărții, papetăriei și jucăriilor, lansat în urmă cu 10 ani, reprezintă astăzi 12% din business, iar obiectivul pentru următorii 3 ani este de 20-25%. În 2017, Diverta va dezvolta gama de produse de puericultură, călătorii și gadgets. Înființată în 1999, rețeaua Diverta are acum 28 de magazine la nivel național.

Citiți detalii la Profit.ro


Carrefour a preluat sub control platforma de livrări Bringo

Platforma a fost lansată în toamna anului trecut de Beta Software Management (21% din titluri) și Ascend Netsolutions (49%), care a mai creat aplicațiile Star Taxi și Oliviera. Imediat după lansare, aplicația a intrat în Apple Store și Google Play și pune astăzi la dispoziție produse din magazine – în principal alimente și medicamente – precum Carrefour, Metro, Selgros, Farmacia Dona, Pharma Plant, Bucuria, Brot Manufactur. Este cea mai importantă mișcare din ultimii ani pe o piață de comerț online pe care marii retaileri prezenți în România s-au concentrat mai mult în alte țări decât pe zona locală.

Citiți detalii la Profit.ro


Povești cu produse la Amazon

Amazon Spark este o opțiune inspirată de Instagram Stories, prin care abonații programului Prime pot pune poze și impresii despre produsele care le plac. Ceilalți utilizatori pot cumpăra produsele respective. Pentru moment, aplicația este disponibilă numai pe mobil. La început, ești rugat/ă să alegi cinci domenii de interes din shopping. Pe baza lor, Amazon creează povești și oferă sugestii de imagini. După ce introduce numele care să se afișeze și setezi anumiți parametri, „poveștile” încep să curgă. Dacă în imaginile prezentate sunt produse pe care le poți cumpăra de la Amazon, vei vedea această opțiune în aplicație.

Citiți detalii la Techcrunch