Piața globală de e-commerce are o valoare de 1,85 trilioane USD, DHL se extinde, Mastercard și Swarovski pășesc în VR

Piața de e-commerce la nivel global înseamnă 1.85 trilioane USD în 2017

Raportul publicat de către E-Commerce Foundation arată că piața de e-commerce la nivel internațional va atinge pragul de 1,85 trilioane USD în 2017, în creștere cu 17% față de anul trecut. Din întrega piață, Asia “deține/înseamnă” 50%. China este pe primul loc la nivel mondial în e-commerce-ul B2C, cu un turnover de 681 miliarde USD; SUA – 438 miliarde USD; Marea Britanie – 196 miliarde USD. Conform raportului, cele mai importante creșteri pe 2017 sunt înregistrate de Australia și Turcia cu 40%, respectiv 31% rată de creștere.

Citiți detalii pe blog-u GPeC


GPeC Trainings – cursuri premium, prima ediție la Cluj-Napoca

Am reunit unii dintre cei mai buni specialiști din domeniu pentru a-ți aduce GPeC Trainings powered by FAN Courier – cursuri intensive de E-Commerce & Marketing Online, menite să te ajute concret în creșterea vânzărilor și în dezvoltarea magazinului online. Scopul final în urma participării este ca tu să ai o afacere e-commerce cu reale șanse de succes. Vestea și mai bună este că GPeC Trainings poate avea loc în orașul tău (în funcție de solicitări), dar lansăm seria de cursuri în Cluj, în zilele de 18-19-20 Octombrie 2017. Fiecare serie de cursuri este structurată pe 3 zile x 6 ore în fiecare zi, adică nu mai puțin de 18 ore de conținut practic, plin de exemple concrete care să te ajute în dezvoltarea afacerii tale.

Detalii și înscrieri pe site-ul GPeC


Câte mail-uri să trimiți în campaniile de sărbători?

Numărul mediu de e-mail-uri de marketing pe care o companie e-commerce ar trebui să le trimită în timpul campaniei de sărbători este între 21 – 30 (Klaviyo.com via ECOMpedia). Îmbrăcămintea, încălțămintea și cosmeticele au avut cel mai mare succes în urma mesajelor trimise pe mail. Rezultate mai bune se înregistrează când se includ în subiectul e-mail-ului un procent de reducere (mai ales dacă acesta se adaugă peste un discount deja existent) sau un preț aplicat unei întregi categorii de produse – de exemplu, „Doar astăzi, ai încă 20% reducere la toate produsele” sau „Pulovere de până la 25$”.

Detalii la Ecompedia


Comerț transfrontalier între Irlanda, România, Croația și Bulgaria

DHL își extinde rețeaua europeană și acum se poate face comerț transfrontalier între Irlanda, România, Croația și Bulgaria. Parteneriatele cu An Post, un operator de curierat privat din Irlanda și Urgent Cargus, compania transportatoare din România, fac posibile aceste schimburi comerciale. Până în noiembrie, vor fi încheiate contracte și cu Hrvatska Posta din Croația și Rapido din Bulgaria. Scopul final al companiei de curierat DHL este să fie prezentă în toate piețele europene importante, până la sfârșitul lui 2018.

Citește detalii la Tamebay


Realitate virtuală, bijuterii reale

Mastercard și Swarovski au lansat o aplicație de realitate virtuală pentru gama de produse Atelier Swarovski. Utilizatorii pot vedea bijuteriile în decorul casei și pot cumpăra produsele direct din aplicație. În aplicație, cumpărătorii pot vedea informații despre valoarea pieselor, povestea din spatele design-ului, procesul complex de manufacturare și unele informații despre creatorii bijuteriilor.

Masterpass permite utilizatorilor să adauge în coș și să plătească produsele fără să părăsească aplicația. Aplicația poate fi accesată prin plasarea smartphone-ului într-un dispozitiv compatibil de realitate virtuală.

Citește detalii la Mastercard