Interviuri cu Andrei RADU, tranzacția eMAG – PC Garage (update), probleme de securitate la Facebook

eMAG-PC-Garage

Tranzacția eMAG – PC Garage, semn bun pentru industrie

Săptămâna trecută vorbeam despre achiziția PC Garage și spuneam că este cea mai importantă știre din ultima perioadă. Drept urmare revenim cu un mic update pe acest subiect. Reprezentați ai magazinelor evoMAG.ro și F64.ro, unii dintre cei mai mari rivali ai magazinelor eMAG și PC Garage, au menționat pentru Ziarul Financiar că această mișcare este bunăpentru industrie.

„Ne bucură această ştire. Maturizarea comerţului online din România începe să se vadă prin aceste consolidări, ceea ce estimez că vom mai vedea în viitorul apropiat. Îi felicităm şi sperăm în continuare să ne ajute să creştem comerţul online din România cât mai mult“, a declarat Mihai Pătraşcu, CEO evoMAG.ro.

La vorbe cu Andrei RADU

Săptămâna aceasta au fost publicate două interviuri video cu Andrei Radu, Founder & CEO GPeC, realizate de 2Parale (VIDEO)  și Screen Native. Unde suntem astăzi cu e-commerce-ul local, ce provocări au magazinele mici și mari de pe piață, cum stăm cu comerțul electronic pe mobil, cât de important este branding-ul, de ce trebuie să-ți înscrii magazinul la Competiția GPeC, de ce nu trebuie să ratezi GPeC Summit (25-26-27 Mai 2016) și multe altele subiecte sunt atinse în aceste interviuri.

facebook-probleme-de-securitate-log-in-fotoFacebook, noi probleme de securitate

Nu este recomandat să te autentifici prin Facebook în conturile magazinelor online sau altele la care ai conectat cardul bancar. Facebook, deși o platformă foarte utilizată, are foarte des probleme de securitate. Săptămâna aceasta cei de la Bitdefender au descoperit că utilizatorii care fac acest lucru sunt predispuși la atacuri cibernetice.

Mai simplu: atacatorii puteau face plăţi online foarte ușor, în numele utilizatorilor Facebook.

Autentificarea prin reţele sociale este o metodă alternativă de conectare la diverse conturi, care le oferă utilizatorilor o modalitate mai convenabilă de a se înregistra fără a mai completa câmpurile de utilizator şi parolă. Cele mai multe site-uri permit conectarea prin Facebook, LinkedIn, Twitter sau Google Plus. Bitdefender a găsit o modalitate prin care să îşi asocieze identitatea utilizatorului şi să controleze neîngrădit conturile online ale acestuia, scrie Businessmagazin.ro.

„Folosind această vulnerabilitate în sistemul de login via Facebook, atacatorii pot accesa majoritatea conturilor online ale utilizatorilor care permit autentificarea cu această reţea socială. Asta înseamnă că atacatorii pot face plăţi în numele utilizatorilor pe site-urile magazinelor online, de exemplu”, spune Cătălin Coşoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

atelier-digital-google-romania-stirile-saptamanii-ecommerce-gpec-blog-fotoAtelierul Digital de la Google ajunge în România

Google a lansat marți platformă online prin care oferă cursuri gratuite de marketing online şi antreprenoriat. Fiecare utilizator își poate personaliza planul de învățare: se completează un formular și apoi se aleg automat modulele dorite. Acestea sunt doar câteva dintre modulele disponibile:

  • Cum să vinzi mai mult în mediul online
  • Unde sunt oportunitățile în online?
  • Folosește-te de căutarile pe web
  • Optimizarea site-ul și a rezultatelor afișate
  • Construrirea anunțurilor în motoarele de căutare
  • Promovarea geo localizată
  • Gestionarea brandului pe rețelele de socializare
  • Integrarea campaniilor de pe dispozitive mobile
  • Publicitatea în Rețeaua de Display
  • Cum să îți promovezi brandul prin Publicitatea Video

Cei care finalizează cursurile vor primi certificare din partea Google şi Interactive Advertising Bureau-IAB Europe.

mobilpay-wallet-poza-gpec-blog-2016-stirile-saptamanii-in-ecommercemobilPay Wallet e în creștere

Romanii încep să lase portofelul acasă și să plătească cu smartphone-ul.  NETOPIA mobilPay a înregistrat creșteri în primul trimestru al lui 2016 la plățile prin mobilPay Wallet, valoarea plăților cu portofelul digital a crescut cu peste 100% față de aceeași perioadă a anului trecut. Până la finalul lui 2016 tranzacțiile realizate cu portofelul digital vor depăși 1 milion de euro, conform estimărilor companiei, scrie Ecompedia.ro.


Acestea sunt cele mai importante 5 știri din comerțul electronic din ultimele 7 zile

Dacă ați găsit zilele acestea alte informații care merită distribuite, trimiteți-ne un email la adresa echipa (@) gpec.ro sau lăsați un comentariu mai jos.

Vă mulțumim!


 

Ne vedem la GPeC Summit pe 25-26-27 Mai 2016!

Pe scena GPeC Summit vor urca nu mai puțin de 8 speakeri internationali – toti experți practicieni, recunoscuți la nivel global drept adevărate autoritați in E-Commerce si Digital Marketing: Alex Langshur (Co-Founder Cardinal Path & Director Emeritus Digital Analytics Association), Daniel Waisberg (Google Analytics Advocate), David Darmanin (Founder Hotjar)Karl Gilis (Co-Founder AGConsult), Marie Polli (Senior Optimization Strategist ConversionXL), Brian Dean(Founder, CEO and SEO Blogger Backlinko), Chris Hague (Communications & Marketing Manager ZoomSphere) și Paul Rouke (Founder & Director of Optimisation PRWD). Alături de speakerii internaționali vor urca pe scena GPeC Summit cei mai buni specialiști din Romania.

Biletele pentru GPeC Summit au fost puse in vanzare, existand si o Oferta Early-Bird, valabila pana pe 15 Mai 2016, inclusiv, potrivit careia un bilet pentru toate cele 3 zile de eveniment costa doar 147 euro (TVA inclus). Mai multe detalii despre politica de preturi, avantajele participarii, speakerii confirmati pana in prezent si inscriere, regasiti pe website-ul GPeC: http://www.gpec.ro/gpec-summit-mai.

gpec-fb-cover