2Performant anunță intenția de listare la Bursă!

2Performant, compania românească de tehnologie care a introdus marketingul afiliat pe piața din România, a anunțat în cursul zilei de Marți, 14 Iulie 2020, că intenționează să se listeze pe piața AeRo a Bursei de Valori București în a doua jumătate a acestui an. De-a lungul timpului, 2Performant a beneficiat de numeroase finanțări care au susținut creșterea business-ului și dezvoltarea propriei tehnologii, iar listarea la Bursă face parte din obiectivele companiei de a-și continua dezvoltarea.

Fondată în 2008, 2Performant a generat de-a lungul timpului peste 5 milioane de tranzacții online în valoare de peste 250 milioane de euro pentru industriile e-commerce și marketing digital. În 2019, 2Performant a înregistrat o cifră de afaceri de 3.2 milioane de euro, în creștere cu 20% față de 2018, și a continuat să se dezvolte odată cu industria de e-commerce pe fondul schimbărilor generate de pandemie în prima jumătate a anului.

Listarea tehnică la Bursa de Valori București (BVB) vine ca urmare a seriilor constante de investiții în propria tehnologie pentru marketing afiliat și influencer marketing pe care 2Performant le-a derulat de-a lungul anilor. În 2017 2Performant a fost una dintre companiile finaliste la prima ediţie „Made in Romania”, un program al Bursei de Valori Bucureşti prin care sunt susținute companii considerate a avea un important potențial de creștere și contribuție la economia românească.

Marketingul afiliat este marketingul viitorului. Iar creșterile colosale pe care comerțul online le înregistrează în aceste zile ne confirmă că am intuit bine potențialul acestui domeniu atunci când l-am adus pentru prima oară pe piața din România. El va crește odată cu eCommerce-ul, care la nivel global înregistrează în acest moment un salt cu șase ani în viitor și este estimat că va continua să crească, în condițiile în care peste 70% dintre americani și europeni cumpără online, iar România și CEE, fiind în urma țărilor din Vest, prezintă un potențial de creștere anuală de 20-30 % pentru următorii ani. Compania 2Performant a investit din timp în tehnologia proprie, dezvoltată și operată de echipa noastră de developeri, tocmai pentru a ține pasul cu aceste creșteri importante. Până acum am făcut o investiție de peste 1 milion euro în propria tehnologie și vom continua să investim în ea și, în special, în îmbunătăţirea experienţei de utilizare, în contextul unor oportunităţi locale și regionale mai mari ca niciodată”, spune Dorin Boerescu, CEO 2Performant.

 În ultimii ani compania 2Performant a făcut pași importanți în direcția listării la Bursă. Au existat multiple runde de finanțare care au permis investiții importante în dezvoltarea propriei tehnologii, am fost una dintre companiile câștigătoare ale primei ediţii „Made in Romania”, program al Bursei de Valori Bucureşti, o experiență extraordinară pentru noi și totodată primul contact pe care l-am avut cu piața de capital. Prin listarea tehnică la BVB vrem să continuăm politica de consolidare și dezvoltare a business-ului prin investiții în vânzări, marketing și suport, mai ales în noul context de creștere accelerată a eCommerce-ului, dar și să obținem o recunoaștere a valorii noastre pe piață.” declară la rândul său Bogdan Aron, CFO și Partener 2Performant.

La începutul acestei luni, acționarii 2Performant au aprobat în unanimitate listarea companiei pe piața AeRo a BVB. Intermediarul cu care 2Performant colaborează în vederea listării la BVB este Goldring, unul dintre cei mai activi brokeri pe piața românească de capital.

Într-un an cu mari provocări pentru companii, iată o nouă listare la BVB, dintr-un sector mult așteptat de noua generație de investitori și o nouă oportunitate pentru aceștia de a-și diversifica plasamentele! Ne bucurăm ori de câte ori un nou sector important pentru economia românească ajunge reprezentat la bursă și mai ales atunci când emitentul este un jucător dinamic, inovativ, orientat spre oportunități și dezvoltare. 2Performant este unul dintre aceștia, iar listarea sa înseamnă un plus sinergetic pe termen lung pentru toți stakeholderii. Suntem încântați, deci, să introducem 2Performant pe ringul BVB și așteptăm cu interes să vedem evoluția lor ulterioară, despre care credem că va fi la fel de dinamică și antrenantă. Mai mult, dincolo de avantajele și oportunitățile pe care listarea le deschide pentru 2Performant, avem încredere că acest pas va fi un semnal extraordinar și bine recepționat de către industrie, inaugurând un nou capitol pentru companiile de tehnologie la bursă”, spune Virgil Zahan, CEO Goldring. 

Business-ul 2Performant este în prezent condus de Dorin Boerescu (CEO), Irina Dumitrașcu (CTO), Bogdan Aron (CFO) și are un board consultativ format din Sergiu Neguț (investitor și co-fondator Fintech OS), Vladimir Oane (antreprenor și co-fondator Deepstash) și Matei Pavel (antreprenor, investitor și co-fondator T-Me Studios). Compania a devenit societate pe acțiuni din 2015 și tot de atunci este și auditată.

Conform datelor companiei, 2Performant este lider pe piața de marketing afiliat și influencer marketing, aducând lunar peste 5 milioane de click-uri clienților din portofoliu. Compania dezvoltă și operează propria platformă integrată de marketing afiliat și influencer marketing, prin intermediul căreia business-urile pot colabora de la distanță cu parteneri, afiliați și influenceri.