A doua ediție a studiului regional „Cross-border E-Commerce in CEE”

Pentru al doilea an consecutiv, Mediapost Hit Mail, subsidiară a La Poste și membră a Asociației de E-commerce din Bulgaria derulează un studiu online, internațional, în scopul de a analiza provocările, perspectivele și beneficiile comerțului cross-border pentru comercianții din regiunea Central-Est Europeană.  Studiul își propune, și pentru acest an, o acoperire extinsă a piețelor din regiune. În calitate de parteneri ai acestui studiu pentru România, ne încurajăm comunitatea și playerii locali să contribuie prin răspunsuri și opinii aici.

Pe măsură ce ecommerce-ul internațional înregistrează creșteri anuale semnificative, chiar și în contextul economic actual, regiunea Central-Est Europeană (CEE) s-a dezvoltat ca un hub efervescent al comerțului online, cu o dezvoltare impresionantă și  oportunități interesante. În 2022, piața de ecommerce din CEE a înregistrat o valoare de peste 100 mld EUR, cu o creștere anuală de 25%. Evoluția este de așteptat să se mențină, cu previziunea de creștere de 20% pentru anul 2023.

Printre beneficiile participării la acest studiu amintim:

  • furnizarea și centralizarea insighturilor valoroase privind tendințele, perspectivele, provocările și oportunitățile specifice regiunii CEE. Prin înțelegerea ecosistemului regional și a preferințelor consumatorilor, afacerile pot să își adapteze strategiile pentru a targeta și implica eficient audiența dorită.
  • obținerea unui etalon de raportare față de alți comercianți din regiune, identificarea de avantaje competitive și de zone pentru îmbunătățire.
  • rezultatele studiului furnizează o privire de ansamblu a pieței regionale utilă în stabilirea strategiei de dezvoltare și extindere cross-border precum și identificarea de oportunități & avantaje competitive în cazul extinderii pe alte piețe. Obțineți date utile în planificarea strategică a dezvoltării internaționale.

Colectarea răspunsurilor se derulează până pe 31 Iulie iar raportul final va fi publicat în Septembrie 2023.

Vă puteți aduce contribuția răspunzând aici. Completarea chestionarului durează aproximativ 5 minute.

Rezultatele ediției anterioare pot fi găsite aici, alături de un link de download al primei ediții.