Statistici de Black Friday – un nou record în plățile online
Comenzile plătite online de Black Friday au înregistrat o creștere record în 2019, suma totală tranzacționată prin platforma PayU în weekend-ul reducerilor ajungând la 245 de milioane de lei. Vă prezentăm aici datele înregistrate pe parcursul celor 3 zile și detaliile despre comportamentul consumatorilor din România în mediul online.
- În sistemul PayU România au fost generate 499.632 de tranzacții, în creștere cu 33% față de anul trecut.
- 80% din suma totală, respectiv peste 198 de milioane de lei, s-a înregistrat în ziua de vineri.
„În acest an, numai pe data de 15 noiembrie, românii au cheltuit online cât în toate cele trei zile de Black Weekend de anul trecut. Numărul tranzacțiilor a atins aproape jumătate de milion, demonstrând atât interesul românilor pentru Black Friday, cât și încrederea în plățile online”, a declarat Marius Costin, Country Manager PayU România.
- Tot vineri, în intervalul 7:27-7:28 s-au înregistrat 2.140 de plăți online, aproape dublu față de anul trecut.
- Produsele preferate rămân cele din categoria IT&C.
- Valoarea medie a coșului de cumpărături a fost de 484 de lei, cu 18% mai mică decât anul trecut.
„Scăderea valorii medii a coșului de cumpărături este o consecință normală a dezvoltării pieței de e-commerce și a maturizării evenimentului Black Friday. Acest lucru înseamnă că românii au încredere să comande și să plătească online utilizând un card în rate fără dobândă. Aceștia aleg din ce în ce mai multe tipuri de produse, chiar și cele cu o valoare mai mică”, a adăugat Marius Costin.
- Peste 37% din totalul volumelor au fost achitate cu un card în rate fără dobândă.
- Cea mai mare tranzacție online a fost de 57.949 lei, coșul de cumpărături conținând produse IT&C.
- Aproximativ 10% din numărul total de plăți online realizate de Black Weekend au fost tranzacții realizate cu un card emis într-o altă țară, în creștere cu 71%.
- Topul primelor 3 țări după numărul de plăți online înregistrat în platforma PayU este: Marea Britanie – 6.8%, Ungaria – 3.7%, SUA – 0.5%.
„Se cumpără în România din toate colțurile lumii și din ce în ce mai mulți români își extind aria de căutare a produselor preferate pe site-uri din afara granițelor țării. Acest lucru ar trebui să indice clar magazinelor online locale că a venit momentul să își extindă afacerea și în alte piețe. PayU face pași puternici în acest sens, oferind comercianților posibilitatea extinderii transfrontaliere prin intermediul platformei noastre PayU HUB. Comercianții români pot accesa astfel piețe emergente în care comerțul electronic crește exponențial, chiar și cu 20% pe an. Extinderea transfrontalieră ajută și atragerea unei noi categorii de clienți și chiar a viitorilor clienți, 90% din populația globală sub 30 de ani trăind în piețe emergente. Veniturile cresc automat și businessul se dezvoltă„, a încheiat Marius Costin, Country Manager PayU România.