Felix Pătrășcanu, Founder & Managing Partner FAN Courier: insight-uri despre business-ul românesc

#GPeCSummit Mai 2018 ne surprinde plăcut la fiecare ediție cu noi insight-uri despre e-commerce, așa cum v-am obișnuit de 13 ani. Și de data aceasta l-am avut alături pe Felix Pătrășcanu, Founder & Managing Partner FAN Courier. Acesta a dezvăluit, din experiența sa de 20 de ani în e-commerce, câteva detalii legate de e-commerce-ul românesc, dar și despre mediul de business.

Pentru mai multe detalii, te invităm să urmărești mai jos interviul susținut în exclusivitate de Gabriela Bejan, fondatoarea Digital Tailors Agency și reporterul oficial GPeC.

Iată câteva idei desprinse din interviu:

  • În câțiva ani vom asista la o schimbare majoră în afacerile clasice precum curieratul.
  • Livrarea la puncte fixe este încă un concept nou în România, care pe piețele din străinătate funcționează foarte bine. Aceasta va lua amploare pe măsură ce business-urile vor reuși să arate cât de util este serviciul.
  • Plata prin mobile POS se confruntă cu câteva obstacole birocratice, însă acesta are potențial de a satisface noi exigențe ale clienților.
  • Conceptul de same-day delivery există și la noi, în cazurile în care marfa este trimisă spre livrare în același oraș unde este plasată comanda. Există, totuși, câteva obstacole care stau în calea unui proces de livrare mai bun, cum ar fi infrastructura țării.
  • FAN Courier a investit circa 20 de milioane de Euro în scopul facilitării transportului din București către punctele terminus ale țării. Însă atât timp cât infrastructura nu se dezvoltă, această investiție nu va aduce vreun impact real.
  • Antreprenorii care încep afaceri în ziua de azi sunt mult mai bine pregătiți față de cei din anii ’90. Acum este mai ușor decât oricând să îți poți extinde compania la nivel global.
  • Un lucru important în pregătirea tinerilor antreprenori este accesul la informație, care în momentul când a fost fondat FAN Courier lipsea. Există multe posibilități de dezvoltare pentru aceștia.

„Business-urile creează, la rândul lor, business-uri.”

  • Este bine ca antreprenorii să fie atenți la obiceiurile tinerilor din ziua de astăzi. Aceste nevoi care apar pot fi satisfăcute de noi business-uri.
  • Când se confruntă cu probleme, Felix Pătrășcanu recomandă afaceriștilor români să facă research, să citească despre antreprenori care au trecut prin problemele cu care se confruntă ei.

Nu uita că încă mai sunt locuri disponibile la Școala de Vară GPeC. Ai timp până pe 17 august, ora 23:59, să îți iei un bilet către destinația verii!


GPeC 2018 este un eveniment powered by FAN Courier

Gold Partner: VTEX

Brought to you by: Orange

Partener al Competiției Magazinelor Online GPeC: Carrefour

Recommended Payment Processor Partner: Netopia Payments

Hosting Oficial GPeC: Hosterion

Eveniment susținut de: ALTEX, Bringo, Credius, DHL, DPD România, DWF, eMAG Marketplace, Frisbo, GLS, GTS, Mastercard, New Black, RTB House, Sephora

Cu sprijinul: adLemonade, 2Performant, Blugento, Business Club,Canopy,CasaDeTraduceri, ContentSpeed, ECOMpedia, enRose, GoMag, Infinity Trophy,Netlogiq, Omniconvert, Presta.ro, TRUSTED.ro, WebDigital, White Image,Zelist

Epic Comfort by: Mobexpert

Radioul Oficial: Kiss FM

Limousine Service: City Limo

Official car: Alfa Romeo

Parteneri media principali: Business Review, Wall-Street & ecomTEAM

Mândri să fim susținuți de:

Parteneri media: AdHugger, AGORA, ANIS, ARIES, ARMO, Business24, Business Days, Cariere, Comunicate de Afaceri, Comunicate de Presa, ECOMJOBS, Ecommerce News, E-Commerce Poland, edusa, Femei in Afaceri, FNTM, HRB Trends, IAB Romania, IQads, Institutul de Marketing, Jurnalul de Afaceri, Lumea SEO PPC, Magazinul Progresiv, Manager.ro, MarketingFocus, NewEditionNews,Romania Pozitiva, Shopmania BIZ, Softlead, SMARK, StartupCafe, SundayPR,TechCafe, Ziare.com, Ziua de Constanta

Bloggeri oficiali: Adrian Gabriel Orbai, Alin Vlad, Andra Zaharia, Auraș Mihai Geambașu, Claudia Tocilă, Corina-Maria Scheianu, Cristian China Birta, Cristian Iosub, Dan Pandrea, Elena Cîrîc, George Hari Popescu, Ionuț Bunescu, Luminița Balaban, Marius Ovidiu Călugăru, Mădălin Blidaru, Olivian Breda, Robert Katai, Sabina Cornovac, Stil Masculin