Neil Patel: Calitatea produsului tău e cea mai bună strategie pentru mai multe recenzii | Interviu speaker GPeC Summit

Anul acesta Neil Patel revine la GPeC Summit cu două prezentări despre creșterea conversiilor și a traficului. În așteptarea celui mai mare eveniment de eCommerce din România (apropo, mai sunt câteva zile din oferta early-bird cu bilete la prețuri speciale), am stat de vorbă cu Neil despre cum pot magazinele online să își crească vânzările prin alegerea celor mai eficiente canale de marketing. Evident, n-am uitat de pasionații de marketing din comunitate și am stors informații și despre tool-uri & tactici pentru specialiștii care ne citesc. Dacă ești un magazin online sau om de marketing, citește mai departe 7 key takeaways pe care le-am extras de la Neil Patel.

  1. Calitatea produsului tău e cea mai bună strategie pentru mai multe recenzii

Indiferent de categorie, înainte de a achiziționa un produs, consumatorii caută mai întâi recenzii: ce spune lumea, nu? De aceea, una dintre provocările majore în eCommerce  este construirea unei strategii prin care clienții să genereze recenzii și susțineri pentru produsele preferate.

Cea mai bună strategie pentru a atrage recenzii pozitive este să ai un produs de calitate. Un produs mediocru nu va atrage niciodată atenția consumatorilor. Odată ce te-ai concentrat asupra îmbunătățirii produsului tău, poți încuraja recenziile prin diverse metode de marketing, ne-a spus Neil. Dar nu face greșeala de a crede că primul pas spre recenzii multe și pozitive este un premiu; mai bine lucrează în plus la strategia de livrare, împachetare sau, de ce nu, experiența utilizatorului pe website-ul tău.

  1. Fii la curent cu ultimele canale de comunicare

Blue ocean vs red ocean este o regulă care se aplică foarte bine și la alegerea canalelor de comunicare. Dacă toată lumea merge pe strategiile cu o eficiență deja demonstrată, fii un early-adopter și testează orice apare nou. De exemplu, spune Neil, un canal de comunicare care funcționează foarte bine în e-commerce, astăzi, sunt notificările din browser – funcționează mai bine decât emailurile, care de cele mai multe ori rămân nedeschise. Neil ne recomandă, totuși, să nu renunțăm complet la campaniile de email marketing, ci să folosim cele două canale în paralel pentru rezultate cât mai bune.

  1. Video-urile te ajută să stabilești o relație mai apropiată cu audiența ta, nu neapărat să convertești

Deși obiectivul fiecărei afaceri este să vândă cât mai mult, ai grijă să nu îți neglijezi audiența. E și asta o relație, nu? Trebuie să surprinzi constant. Video-urile, de exemplu, lasă mult loc pentru creativitate, dar ține cont că ele trebuie integrate într-o strategie cu un obiectiv concret. Surprinzător, Neil ne-a spus din experiență că video-urile lungi performează mai bine decât cele scurte. “De asemenea, titlurile acestora ar trebui să fie click-baity pentru a avea cât mai multe vizualizări, și nu în ultimul rând, un video care performează bine în primele 24 de ore de la lansare are toate șansele să se mențină în creștere.“

  1. Discount-urile sunt eficiente. Alege-le chiar dacă ești un brand premium!

Ai un brand de top, intri în sfera produselor premium și ți-e teamă să oferi discount-uri prea mari ca să nu schimbi percepția consumatorilor. Până la urmă, însă, totul se reduce la numărul vânzărilor. “Deși sunt privite cu reticență de către brandurile premium, este dovedit faptul că discounturile și soldările aduc mai mult profit decât prețurile care rămân neschimbate pe tot parcursul anului.“, spune Neil Patel.

  1. Însistă pe macro-conversii și mărirea CTR-ului

Când vine vorba de strategii de marketing, cea mai mare greșeală pe care o fac magazinele online și specialiștii în marketing este faptul că se concentrează, încă, pe micro-conversii în loc de macro-conversii. Gândește funnel-urile în funcție de macro-conversiile care se pliază afacerii tale (lead-uri sau vânzări) și optimizează-le constant. Vezi unde pierzi utilizatorii și acționează la nivel micro. HelloBar este unul dintre tool-urile pe care Neil Patel îl folosește pentru optimizarea conversiilor în e-commerce și Shopify.

  1. Nu există: facem x pentru că EU CRED că y nu funcționează

Părerile nu-și au locul în strategia de marketing, argumentele și datele da. “Presupunând că au cel puțin câteva sute de conversii pe lună, magazinele online ar trebui să ruleze cel puțin un A/B test la 4 săptămâni.“ Însă, nu porni pe drumul testării fără o ipoteză clară pe care vrei să o demonstrezi și fără să măsori impactul în Google Analytics (încă cel mai eficient și la îndemână tool în materie de tracking). Tot despre de A/B testing: ai grijă să testezi și să schimbi frecvent imaginile pe care le folosești în reclamele pe Facebook. “O greșeală pe care specialiștii în marketing o fac frecvent este că nu schimbă periodic imaginile pe care le folosesc în reclamele de pe Facebook; fotografiile cresc CTR-ul mai mult decât textele.”, a explicat Neil.

  1. Instagram + influencers = perfect match

Pentru brandurile din anumite industrii, fashion de pildă, Instagram-ul poate funcționa foarte bine ca principal canal de comunicare, însă “indiferent de industrie, Instragram performează foarte bine în tandem cu influencerii, întrucât ei pot rezona foarte ușor cu audiența pe care business-urile din e-commerce o au ca target.”, mai precizează Neil.

Ar mai fi multe de spus din experiența lui Neil, but we save the best for the last. Mai exact pentru 14 & 15 noiembrie la GPeC SUMMIT, cel mai mare eveniment de comerț electronic, care va avea loc la București. Pentru audiența care ne va fi alături, Neil Patel a pregătit două super prezentări despre cum poți elimina companii precum Amazon fără bugete de marketing de zeci de mii de dolari. Gândurile lui Neil, înainte de GPeC, în video-ul de mai jos.

Dacă n-ai aflat încă cine vine anul acesta la GPeC, consultă lista cu speakerii internaționali anunțați până acum. Prețul unui bilet de acces la GPeC SUMMIT 14-15 noiembrie este de 109 euro + TVA pentru ambele zile de eveniment. Pentru înscrieri și mai multe informații despre programul Conferinței, zona de Expo și Gala Premiilor eCommerce, puteți vizita site-ul: http://www.gpec.ro/gpec-summit-noiembrie/

 


 

GPeC 2017 (ediția de 12 ani) este un eveniment Powered by FAN Courier

Susținut de: Banca Transilvania, Bright Agency, Creadiv, CRITEO, DPD România, DWF – Digital Workforce, Frisbo, GLAMI, Mastercard, Mediapost Hit Mail, New Black, NewsMAN, PayU, QeOPS, RTB House, TargetWeb, VTEX

Partener al Competiției Magazinelor Online GPeC: Carrefour România

Brought to you by: Orange

Recommended Payment Processor Partner: mobilPay

Official Radio: Kiss FM

Apa Oficială GPeC: Aqua Carpatica

Limousine Service: CityLimo

Parteneri media principali: Wall-Street & ecomTEAM

Mândri să fim susținuți de:

Bloggeri oficiali: Adrian Gabriel Orbai, Alin Vlad, Andra Zaharia, Auraș Mihai Geambașu, Carmen Albișteanu, Corina-Maria Scheianu, Cristian China Birta, Cristian Iosub, Cristina Chipurici, Elena Cîrîc, Fulvia Meirosu, George Hari Popescu, Ionuț Bunescu, Lavinia Biberi, Marius Ovidiu Călugăru, Mădălin Blidaru, Olivian Breda, Sabina Cornovac, Luminița Balaban, StilMasculin, Robert Katai

Parteneri media: AdHugger, AGORA, ANIS, Business Days, Business Woman, Cariere, Comunicate de Afaceri, Comunicate de Presa, ECOMJOBS, HowToWeb, HRB Trends, IAB Romania, IQads, Institutul de Marketing, Jurnalul de Afaceri, Lumea SEO PPC, Magazinul Progresiv, Manager.ro, MarketingFocus, NewEditionNews, Romania Pozitiva, Shopmania BIZ, Softlead, SMARK, Startups.ro, TechCafe, TechHub, Ziua de Constanta