Retururi masive la comenzi online în ianuarie | Efectul Amazon | 6 trenduri în Digital Marketing în 2019

Printre meniuri de sărbătoare, dopuri de șampanie, artificii, colindători, seriale, familie, prieteni și ce-a mai încăput în programul de vacanță, am ținut și un ochi întredeschis pe veștile din e-commerce, de la noi și din lume, că așa ne place la GPeC, să știm tot ce se întâmplă în industria asta mereu în mișcare.

Bun găsit în 2019, tuturor! Abia așteptăm să ne revedem, în numai 5 luni, la #GPeC14. Până atunci, iată ce ne-a atras atenția la început de an:

1. Royal Mail prezice că la începutul lunii ianuarie, returul produselor cumpărate online de sărbători va crește cu 80% față de media pe decembrie. Din categoria cadourilor neinspirate sau nepotrivite, cele mai des returnate sunt: articole de îmbrăcăminte (75%), electronice (42%), produse software/hardware (33%). – Retail Times

2. FAN Courier estimează o cifră de afaceri de 166 de milioane de euro în 2019, cu 15% mai mult decât în 2018 și creșterea numărului de angajați de la 6.250 la 6.900. Planurile FAN Courier pentru 2019, pe Wall-Street.

3. Clienții vor livrare rapidă și gratuită la cumpărături online, iar 75% dintre ei cumpără mai multe produse decât intenționau, pentru a atinge pragul minim de livrare gratuită. Rezultatele studiului 2018 State of eCommerce Delivery, pe ECOMpedia.

4. Deși telefonul rămâne cel mai utilizat canal de customer service, preferințele utilizatorilor diferă de la o generație la alta, Milenialii preferând de departe comunicarea digitală. Rezultatele cercetării realizate de The Northridge Group în 2018 sunt analizate pe Marketing Profs.

5. Potrivit Barometrului Frames, agricultura, comerțul și sectorul IT sunt domeniile cu cel mai ridicat potențial de investiții în 2019. Care sunt principalele provocări de business și cum va evolua economia anul acesta, pe larg în Revista Biz.

6. Ce este Efectul Amazon și cum va schimba el e-commerce-ul în 2019? Definiție și predicții de la Entrepreneur.

7. Cele 6 trenduri în Digital Marketing care vor face legea în online în 2019 sunt:
1. Intervențiile Live în social media
2. Căutările vocale
3. Chatboții
4. Data Privacy
5. Influencer Marketing
6. Asocierea brand-urilor cu scopuri și misiuni care aduc valoare socială și cresc încrederea clienților. Pe larg, la Top Rank Marketing.

În fiecare luni publicăm noutățile din industrie, pe blog și pe mail. Selectăm doar știrile care aduc informație, povești și sfaturi de creștere în business, special pentru comunitatea GPeC. Hai și tu în cea mai frumoasă comunitate de e-commerce din România!