Știrile și resursele săptămânii din e-commerce și digital marketing #28

Săptămâna aceasta am pus pe listă două studii foarte interesante despre comportamentele clienților și o analiză asupra pieței serviciilor de curierat din România. În completare, am avut grijă să adăugăm articole utile specialiștilor de marketing online și social media. Să fie cu folos!

Studiu Eurostat: 74% dintre utilizatorii de internet din UE au făcut cumpărături online în 2021. Studiul compară comportamentul utilizatorilor de anul trecut cu cel din 2016. În acest context, România înregistrează cea mai mare creștere a numărului de cumpărători online(+26%), alături de Cehia, Slovenia și Ungaria.


Agenția de marketing MTH Digital anunță, într-un comunicat de presă, un parteneriat cu Retargeting Biz, platforma de marketing automatizat care reunește toate canalele de marketing relevante pentru magazinele online: reclame automatizate, push notifications, pop-up-uri, SMS-uri, recomandări de produse, newslettere personalizate.


Analiză KeysFin: Piața serviciilor de poștă și curierat din România face parte din puținele domenii în care numărul de companii a crescut considerabil în pandemie, cu aproape 39%  față de 2019 și cu aproximativ 242% peste nivelul din 2011, atingând nivelul record de 3,4 mii de companii în 2020.


Consumer Report 2021 by Starcom România: Cum s-a schimbat comportamentul consumatorilor români în al doilea an de pandemie. Studiul a avut în vedere patru categorii de consumatori: familii cu copii, adolescenți, tinerii necăsătoriți, familii fără copii în grijă.


Facebook a anunțat recent că a adăugat noi feature-uri pentru grupurile de pe platformă. Ele au fost introduse pentru a ajuta administratorii și moderatorii de grupuri să controleze răspândirea de fake news și a dezinformărilor.


Cum creezi un calendar pentru Social Media: un articol complet cu tips și template-uri utile actualizate.


Pentru aceia dintre voi care fac rapoarte zi de zi, vă recomandăm un ghid util despre cum să creezi un meniu drop-down în Google Sheets.


4 metode prin care îți poți fideliza clienții dacă ești un magazin online.


20 de idei despre cum îți poți promova canalul de YouTube fără să aloci buget de marketing.


Sfaturi de la Neil Patel: Cum creezi o campnie de remarketing în Google Ads de la A la Z.