Video este viitorul. Dennis Yu despre cum să câștigi încrederea clienților.

dennis yu”Ce este mai convingător, un video cu un client folosind un produs, sau o poză?” este tema de gândire dată de Dennis Yu, CEO BlitzMetrics, în timpul interviului acordat în cadrul GPeC SUMMIT Mai 2019. Am discutat cu el despre cât de simplu este să creezi conținut care să trezească interesul target-ului de clienți, despre cum te folosești de conținutul video pentru a câștiga încrederea clienților și despre cum ne va ajuta AI-ul pe viitor în dezvoltarea campaniilor de Facebook.

Highlight-ul prezentării lui Dennis de pe scena GPeC este că, așa cum o spune chiar el, dacă vrei să ai succes pe Facebook, trebuie să stăpânești foarte bine conținutul video. Iar pentru asta nu este nevoie de o întreagă echipă tehnică, mai ales dacă ești un business e-commerce la început de drum. Filmează cu telefonul un scurt video vertical de 1 minut în care îți prezinți business-ul, produsul sau serviciile, postează-l pe pagina de Facebook și promovează-l către target-ul tău de clienți. Astfel le câștigi mult mai ușor încrederea și, totodată, îți construiești audiențele de remarketing.

Creșterea numărului de conversii depinde în principal de câtă încredere au clienții în produsul tău, iar această încredere se traduce prin experiența clienților cu business-ul tău. Dennis dă ca exemplu Amazon, unde review-urile sunt cele care generează încrederea în produse și îi conving pe clienți să revină. Cum faci asta sub formă de video? Spune o poveste. Încurajează clienții să își spună propria poveste, să creeze video interacționând cu produsul tău, și promovează experiențele pe Facebook. Oamenii vor fi mult mai motivați să cumpere un produs dacă empatizează cu modul în care acesta e promovat. Dennis nu recomandă să faci un video să pară ca o reclamă clasică, pentru că publicul nu va fi convins de afirmațiile din conținutul acesteia.

În ceea ce privește folosirea inteligenței artificiale în rularea campaniilor de Facebook Ads, Dennis e de părere că aceasta va ușura și îmbunătăți procesele care până acum erau făcute manual: structurarea campaniilor, bidding, optimizări etc. Advertiserii se vor putea concentra pe strategii de promovare tracking, setarea obiectivelor, conținut (din nou, focusul pe video), targeting – și crearea de campanii care să asigure dezvoltarea business-urilor și creșterea numărului de conversii.

Pe cei care sunt la început de drum în e-commerce, Dennis îi sfătuiește să creeze ei înșiși conținutul video, să spună povestea din spatele produsului. Oamenii care vor rezona și interacționa cu conținutul video, vor fi cei pe baza cărora se pot construi audiențe de remarketing de calitate.

Vezi interviul în întregime pe YouTube. Nu uita să te abonezi la canalul de YouTube GPeC pentru mai multe interviuri și noutăți din e-commerce!

 


GPeC 2019 este un eveniment powered by FAN Courier

Gold Partner: VTEX

Brought to you by: Orange

Eveniment susținut de: Cora, DHL, DPD, DWF, eMAG Marketplace, Frisbo, GTS, Luigi’s BoxNew Black, Oracle

Radioul Oficial: Kiss FM

Hosting Oficial GPeC: Hosterion

Limousine Service: City Limo