Ultimele 3 zile de inscrieri la Gala Premiilor eCommerce 2011!

Doar pana pe 15 mai inclusiv, magazinele online se mai pot inscrie la cea de a VI-a editie a Galei Premiilor eCommerce (GPeC), participand astfel, in cea mai complexa competitie de pana acum. Acestea vor trebui sa intruneasca integral criteriile de preselectie pentru a fi acceptate in concurs si pentru a primi certificarea TRUSTED.ro. Ulterior, vor trece prin 3 etape de evaluare, vor avea ocazia sa se intalneasca cu juriul GPeC pentru a le fi explicate notele acordate, vor fi analizate de clientii obisnuiti si vor beneficia de testari cu echipamente de ultima generatie in domeniul neurostiintei, putand afla reactiile emotionale si starile afective ale consumatorilor, atunci cand folosesc site-urile lor.

Cea mai dura editie de pana acum a Galei Premiilor eCommerce este pe cale sa incheie prima etapa – respectiv inscrierea magazinelor in competitie, lucru care se va intampla duminica, 15 mai 2011 la ora 23.59. Potrivit organizatorilor, inscrierile nu vor fi prelungite, avand in vedere respectarea cu strictete a urmatoarelor faze ale evenimentului.

“Imediat dupa incheierea inscrierilor, juriul GPeC va trece la prima etapa de evaluare, in asa fel incat rapoartele de auditare continand primul set de note sa fie finalizate pana pe 13 iunie, cand incepe seria de intalniri consultative intre magazinele inscrise si membrii juriului. In cadrul acestor intalniri, reprezentantii magazinelor au ocazia de a discuta fata in fata cu juriul asupra punctajelor acordate si a problemelor semnalate in urma evaluarii”, spune Andrei Radu, directorul Link 2 eCommerce si organizatorul Galei. “Evident, vor participa la intalniri doar magazinele care isi doresc acest lucru, fara sa existe o obligativitate in acest sens, iar magazinele din provincie vor putea participa online prin skype”, adauga Radu.

Anul acesta, GPeC a impus cele mai riguroase criterii de preselectie care constau intr-un set de obligatii legale dar si de bune practici in comertul electronic, competitia devenind restrictiva in scopul cresterii calitatii magazinelor online si, astfel, a increderii consumatorilor obisnuiti in tranzactionarea prin internet.

Tot de anul acesta, “Atestarea GPeC” s-a transformat in TRUSTED.ro, marca de incredere initiata de Gala Premiilor eCommerce impreuna cu Legi-Internet.ro si Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania, care va fi acordata tuturor comerciantilor care se inscriu la Gala si intrunesc criteriile de preselectie. Programul TRUSTED va fi, insa, disponibil permanent si independent de competitia GPeC incepand cu data de 15 mai, cand orice magazin online care doreste sa obtina certificarea, o va putea face in conditiile in care respecta standardele TRUSTED. “Este de mentionat, totusi, faptul ca magazinele care se inscriu acum la Gala beneficiaza de un discount de aprox. 50% din valoarea taxei anuale de certificare TRUSTED”, completeaza Andrei Radu.

Pe langa obtinerea certificarii TRUSTED si, astfel, promovarea la nivel de consumator final, magazinele inscrise la cea de a VI-a editie GPeC au parte de multiple avantaje:

  • Sunt evaluate de 3 ori, in etape diferite de catre specialistii din domeniu
  • Au ocazia sa discute fata in fata cu juriul, sa le fie explicate punctajele si sa primeasca recomandari pentru solutionarea problemelor
  • Au intervale dedicate de timp in care pot remedia problemele semnalate
  • Pot participa la prima Scoala de Vara (optionala) din comertul electronic romanesc – adica 7 zile la munte, in care se organizeaza workshopuri pe cele mai arzatoare probleme pentru un magazine online: SEO, SEM, Adwords, Usability, Analytics, Legal, Marketing&PR, Tehnici de Vanzare, Organizarea departamentelor unui magazine online
  • Primesc rapoartele de jurizare continand cele 3 serii de note din etapele de evaluare
  • Sunt analizate de sute de consumatori obisnuiti consituiti intr-un juriu paralel format din clienti frecventi ai magazinelor online
  • Surpriza GPeC 2011: sunt testate cu echipamente de ultima generatie in domeniul neuromarketingului, putand vedea ce reactii emotionale au oamenii obisnuiti atunci cand cauta un produs, plaseaza o comanda sau, pur si simplu, navigheaza pe site-ul lor.

In ceea ce priveste surpriza GPeC 2011, in premiera absoluta in Romania, procesul de testare combina uzabilitatea cu neuromarketing-ul. Astfel, printr-un soft specializat, se inregistreaza activitatea utilizatorului pe computerul de test (capturarea ecranului, cat si a miscarilor si clickurilor de mouse, impreuna cu expresia faciala). In acelasi timp, cu ajutorul unei casti wireless dotata cu senzori neuronali care se monteaza pe capul tester-ului, se monitorizeaza in timp real activitatea cerebrala a acestuia, gradul de atentie, metrici de meditatie, precum si starile emotionale coroborate cu actiunile utilizatorului.

Suprapunand cele doua fluxuri de informatii, magazinele online inscrise la GPeC 2011 vor afla ce fel de sentimente si emotii nutresc utilizatorii in mod involuntar atunci cand intampina dificultati in procesul de comanda, cand primesc un mesaj de eroare sau chiar cand navigheaza pe un webiste care le place sau nu.

Intreg procesul are la baza cercetariile stiintifice de peste un secol in domeniul electroencefalografiei si a tehnicilor moderne de imagistica prin rezonanta magnetica, nascandu-se de curand o noua stiinta: neuromarketing-ul.

Asadar, magazinele online care doresc sa se inscrie la GPeC 2011 si sa beneficieze de toate avantajele amintite anterior, mai au la dispozitie doar 3 zile pana pe data de 15 mai sa completeze formularul de inscriere de pe website-ul Galei la www.gpec.ro.

Gala Premiilor eCommerce 2011 – Academia de eCommerce este un eveniment organizat de Link 2 eCommerce si sustinut de: BRD-GSG, Orange, UIS, FAN Courier.

Parteneri media: Ziarul Financiar, Business Magazin, Gandul, Mediafax, go4it, Elevate, IAB Romania, 2Parale, ROL.ro, Price.ro, ShopMania, SmartBuy, Trafic.ro, ZeList.