Peep Laja, Founder Conversion XL: tips&tricks despre content marketing și optimizarea unui site

GPeC Summit Mai 2018 a dat ocazia specialiștilor din e-commerce să își împărtășească experiențele și cunoștințele din domeniu. Fondatorul CXL Institute, Peep Laja, ne-a împărtășit câteva tips & tricks despre creșterea conversiilor într-un interviu oferit în exclusivitate reporterului nostru oficial Gabriela Bejan, fondatoarea Digital Tailors Agency. Pentru mai multe detalii despre optimizarea unui site și insights despre content  marketing, vă invităm să urmăriți clipul de mai jos.

Câteva idei desprinse din interviu:

  • Trei metode simple care duc la o creștere a conversiilor:
  1. Comunicarea valorilor produselor pe toate landing page-urile
  2. Utilizarea unei singure adrese complete în momentul finalizării comenzii
  3. Optimizarea în funcție de ce anume vinde magazinul (dacă sunt produse de fashion, de exemplu, site-ul trebuie optimizat pentru elementele vizuale)

 

  • Este bine ca elementele de comunicare (vizualuri, descrieri) să fie prioritizate pe site în funcție de specificul produselor, dacă sunt produse cerute datorită design-ului sau datorită specificațiilor.

 

“There is no such thing as perfect. What is perfect varies from audience to audience.”

 

  • Un landing page bun, de obicei, este unul în care elementul vizual ocupă cel mai mult spațiu. De asemenea, este indicat ca pagina să conțină și recenzii ale produsului.

 

  • Nu este indicat ca butonul de CTA să conțină fraze de tipul „Cumpără acum”, decât dacă sunt site-uri de tip one-click buy, deoarece clientul nu cumpără în acel moment. Este bine ca CTA-ul să afișeze mesaje de tip „Add to Cart”, să comunice exact funcția butonului.

 

  • Marketingul prin conținut este o alternativă mai ieftină decât strategiile de pay-per-click și care, în opinia lui Laja, încă performează. Fondatorul CXL spune că oamenii de marketing ar trebui să se aștepte să vadă rezultate mari abia la un an după implementarea strategiilor de content marketing.

 

  • Din motive ce țin de SEO, conținutul text încă este (și va rămâne) un element fundamental în content marketing. Însă, cum oamenii consumă din ce în ce mai mult conținut video, Peep Laja e de părere că o campanie serioasă de marketing prin conținut ar trebui să conțină și videoclipuri.

 

Nu uita că evenimentele #GPeC se țin lanț. Școala de Vară GPeC bate la ușă! Mai poți profita de oferta Early Bird până pe 20 Iulie, așa că grăbește-te și ia-ți un bilet către cea mai HOT destinație a verii acesteia! Pe lângă cele 5 zile de training-uri intensive alături de specialiști ai e-commerce-ului românesc, te așteaptă o atmosferă autentică de teambuilding și un mediu facil învățării peer-to-peer.

 

GPeC 2018 este un eveniment powered by FAN Courier

Gold Partner: VTEX

Brought to you byOrange

Partener al Competiției Magazinelor Online GPeCCarrefour

Recommended Payment Processor PartnerNetopia Payments

Hosting Oficial GPeCHosterion

Eveniment susținut deALTEXBringoCrediusDHLDPD RomâniaDWFeMAG MarketplaceFrisboGLSGTSMastercardNew BlackRTB HouseSephora

Cu sprijinul: adLemonade2Performant, BlugentoBusiness Club,Canopy,CasaDeTraduceriContentSpeed, ECOMpedia, enRose, GoMag, Infinity Trophy,Netlogiq, OmniconvertPresta.roTRUSTED.ro, WebDigital, White Image,Zelist

Epic Comfort by: Mobexpert

Radioul OficialKiss FM

Limousine ServiceCity Limo

Official car: Alfa Romeo

Parteneri media principaliBusiness ReviewWall-Street & ecomTEAM

Mândri să fim susținuți de:

Parteneri mediaAdHuggerAGORAANISARIESARMOBusiness24Business Days, Cariere, Comunicate de AfaceriComunicate de PresaECOMJOBSEcommerce News, E-Commerce Poland, edusaFemei in AfaceriFNTM, HRB TrendsIAB RomaniaIQadsInstitutul de MarketingJurnalul de AfaceriLumea SEO PPCMagazinul ProgresivManager.roMarketingFocusNewEditionNews,Romania PozitivaShopmania BIZSoftleadSMARKStartupCafe, SundayPR,TechCafeZiare.com, Ziua de Constanta

Bloggeri oficiali: Adrian Gabriel OrbaiAlin VladAndra ZahariaAuraș Mihai GeambașuClaudia TocilăCorina-Maria ScheianuCristian China BirtaCristian IosubDan PandreaElena Cîrîc, George Hari PopescuIonuț BunescuLuminița BalabanMarius Ovidiu CălugăruMădălin BlidaruOlivian BredaRobert KataiSabina CornovacStil Masculin