Răzvan Acsente, OLX: În continuare piața de e-commerce din România este reactivă și mai puțin proactivă | VIDEO

gpec-summit-foto-razvan-acsente-si-gabrieala-bejan-interviu-video-2017Răzvan Acsente, Head Of Marketing Naspers și Europe CLM Group Expert Lead OLX, a oferit un interviu reporterului nostru oficial Gabriela Bejan, în care discută despre experiența ca jurat în Competiției GPeC, despre piața de e-commerce din România, despre cele mai eficiente canale de marketing și multe altele.

– Pentru mine este a treia oară când fac parte din juriul Competiției GPeC. Participarea ca jurat în această competiție a magazinelor online îmi este forte utilă și este o experiență faină. Intri în legătură directă cu piața de e-commerce de la noi, cu reprezentații magazinelor online, vorbești cu ei și afli care le sunt provocările.

Legat de piață am două observații: cea pozitivă – este evidentă trecerea spre zona de mobil, magazinele au început să-și adapteze conținutul și partea de comunicare, și cea negativă – zona de personalizare rămâne în continuare o mare problemă pentru magazinele online din România.

Piața este încă dictată puternic de consumator, un lucru foarte bun pentru că în felul acesta magazinele reacționează la nevoile utilizatorilor. Dar pe de altă parte, din acest motiv este îngreunată inovația, magazinele nu sunt forțate să iasă din gândirea clasică. Cred că în continuare piața de e-commerce este reactivă și mai puțin proactivă.

– Rata de conversie este mică pentru că o mare parte dintre consumatori încă nu sunt în stadiul de cumpărare. Din acest motiv segmentarea clienților este foarte importantă, trebuie să știm care este comportamentul lor organic.

Acestea sunt doar câteva din ideile prezentate în acest material video. Vezi acum interviul complet cu Răzvan Acsente pentru a afla mai multe detalii!


Interviu realizat la GPeC Summit în noiembrie 2016.