Impactul real al influencerilor, românii codași la shopping online în Europa, soluție de plată eMAG Pay, probleme la livrarea comenzilor online

GPeC Trainings 17-18-19 octombrie 2018Ultima zi de înscrieri la GPeC Trainings – ultimele locuri

Ultima strigare pentru GPeC Trainings 17-18-19 octombrie, Cluj-Napoca! Doar astăzi te mai poți înscrie la cursurile de e-commerce și marketing online care te vor învăța tot ce trebuie să știi despre: Google & Facebook Ads, SEO, Google Analytics, UX, Growth Marketing și aspecte juridice în e-commerce.

→ Detalii și înscrieri la GPeC Trainings


Influencerii au impact la vânzarea de alimente

Alimentele sunt singura categorie în care influencerii pot genera un impact direct în achizitionarea unui produs, potrivit studiului Starcom Influence Me. Studiul a împărțit influencerii în 3 categorii: „Profesioniștii”, „Oamenii ca noi” și „Celebritățile” și a analizat impactul lor în categorii de produse precum cosmetice, telecom, servicii bancare, alimente și bauturi, automobile, hipermarket-uri și produse home&deco.

→ Citește la Wall-Street.ro


Românii, codașii Europei la shopping online

Marea Britanie se menține lidera pieței de e-commerce din Europa, cu 86% din populație care face shopping online, urmată de țările nord-vestice: Suedia (84%), Danemarca, Germania, Luxemburg, Olanda și Elveția (82%), potrivit ultimului raport Eurostat. Potrivit datelor raportului, care analizează evoluția comerțului electronic între 2010 și 2017, România se află în coada clasamentului, cu doar 23% din populație care face cumpărături online, depășind doar Muntenegru și Macedonia.

→ Citește la Forbes


eMAG Pay, un nou serviciu de plată online

eMAG pregătește lansarea serviciului de plată online eMAG Pay, dedicat clienților săi care cumpără de pe alte platforme. Serviciul va putea fi implementat de magazine online și va oferi clienților care au un cont pe eMAG posibilitatea de a face plata cu contul eMAG, fără a mai introduce toate datele de plată sau de livrare.

→ Citește la Profit.ro


Studiu: GDPR reduce drastic numărul de ad trackere

O analiză a impactului GDPR în Europa arată că regulamentul a redus, în medie, numărul de ad trackere pe care site-urile din UE le folosesc cu aproape 4% din aprilie până în iulie. Pe site-urile de comerț electronic, numărul mediu de trackere a scăzut cu 6.9%-9.5% pe pagină.

→ Citește la Tech Crunch


Studiu: principalele probleme la livrarea comenzilor online

Un studiu realizat de Radial.com a analizat răspunsurile a 3.000 de consumatori din Marea Britanie, SUA și Canada pentru a descoperi care sunt aspectele care trebuie îmbunătățite la livrarea comenzilor online, pentru a avea clienți fericiți.

Cele mai importante probleme ale consumatorilor au fost legate de viteza de livrare a comenzilor, costul de livrare, lipsa ambalajelor eco-friendly, dezinteresul pentru abonamente la servicii cu plată recurentă și opțiunea de a ridica produsele comandate din magazinul fizic.

→ Citește la ECOMpedia