Succesul unui video depinde la fel de mult de targetare pe cât depinde de povestea lui
Dacă un video performează încă de la început, va continua să aducă rezultate. În caz contrar, rezultatele nu vor fi wow mai târziu, ne spunea Neil Patel într-un interviu dat pentru GPeC, premergător evenimentului GPeC Summit, evenimentul anului în e-commerce, care va avea loc pe 14-15 noiembrie, la București. Detalii despre bilete aici: http://www.gpec.ro/gpec-summit-noiembrie/
Dar care este secretul pentru a crea video-uri care să capteze audiența din prima secundă într-o vreme în care competiția pentru atenția consumatorilor n-a fost niciodată mai aprigă?
De la reclame cu influenceri până la video-uri cu povești emoționante, marketerii au acces la nenumărate căi prin care pot ieși în evidență printre valurile de reclame Adevărul este că nu doar creativitatea este motorul principal pentru o campanie video de succes.
“Today it’s not about ‘get the traffic’ — it’s about ‘get the targeted and relevant traffic.’” – Adam Audette
Pentru ca o reclamă video să performeze, contează targetarea la fel de mult pe cât contează ceea ce este în video. Mai ales pentru că, potrivit unui studiu realizat de Google și Ipsos, oamenii încă sunt atenți la conținutul care le este livrat: 81% dintre video-uri captează aproape toată atenția celor vizați. Dar…
Oamenii sunt mult mai selectivi cu lucrurile cărora le dedică timpul și vor conținut nișat pe nevoile lor
Zilele în care oamenii consumau conținut doar pentru că nu aveau acces la ceva mai bun (mă uit la filmul/video-ul/citesc articolul acesta pentru că n-am ceva mai bun să aleg…) au apus de multă vreme. Astăzi sunt atât de multe opțiuni încât dilema reală este că nu știi pe care să o alegi?!
De aceea, pentru ca un video să performeze 100% trebuie să fie livrat către audiența potrivită și, mai mult decât atât, segmentului de audiență cu cea mai mare probabilitate să interacționeze cu el. Pentru că o creație fără targetarea potrivită este ca o masă gătită de cel mai bun chef, dar servită de un ospătar neîndemânatic. Pentru a se asigura că nu gătesc o minunăție de tort raw-vegan cu blat de fructe oleaginoase pe care îl servesc cuiva alergic la nuci, brand-urile trebuie să se uite mai atent cui livrează conținutul video pe care îl creează.
Video-urile primesc mai multă atenție atunci când sunt targetate după obiceiuri de comportament, decât după caracteristici demografice
Ce înseamnă asta pentru brand-uri? Că oamenii le vor da mai multă atenție reclamelor lor dacă le arată că îi cunosc. Potrivit aceluiași studiu realizat de Ipsos, relevanța și personalizarea sunt atributele principale care cresc atenția consumatorilor pentru reclamele video. De aceea, data viitoare când rulezi o reclamă video pe Facebook, de exemplu, ai grijă să te uiți cu atenție la scorul de relevanță pentru a vedea cât de potrivit e conținutul pe care îl promovezi intereselor audienței selectate. Orice e sub 5, not good! Not good at all!
Atunci când ne uităm la obiceiurile de consum, o analiză granulară, cât mai în detaliu (s-ar putea ca oamenii să fie interesați de torturi raw-vegane, doar că sunt alergici la nuci și le preferă pe cele bazate doar pe mouse de fructe, nu?) crește șansele de succes. De exemplu, ne uităm la cuvintele pe care le caută, ce vizitează în AppStore/GooglePlay, ce aplicații folosesc, la ce pagini au dat like etc.
De altfel, potrivit datelor furnizate de YouTube și prezentate de Ekaterina Petrova
Contributor Video Marketing @Google brand-urile care populează reclame video cu o targetare bazată pe intenția consumatorilor cresc cu 20% șansele ca oamenii să le rețină reclama după vizionare și cu 50% vizibilitatea brandului. Comparat, desigur, cu video-urile care se adresează oamenilor doar în funcție de anumite trăsături demografice.
Despre video-marketing, strategii pentru creșterea numărului de conversii și alte subiecte relevante pentru magazinele online și pasionații de marketing digital, vorbim pe 14 & 15 noiembrie la GPeC Summit, cel mai mare eveniment de e-commerce din România. Dacă n-ai aflat încă cine urcă anul acesta pe scenă, consultă lista cu speakerii internaționali anunțați până acum. Prețul unui bilet de acces la GPeC SUMMIT 14-15 noiembrie este de 109 euro + TVA pentru ambele zile de eveniment. Pentru înscrieri și mai multe informații despre programul Conferinței, zona de Expo și Gala Premiilor eCommerce, puteți vizita site-ul: http://www.gpec.ro/gpec-summit-noiembrie/