YouTube este TV-ul marilor corporații | VIDEO

Cele cinci luni de competiție GPeC au însemnat un proces complex de jurizare. Am stat de vorbă cu Cosmin Năstasă, Managing Director Edge 2Performant, pentru a afla cele mai frecvente greșeli ale magazinelor online. Iată câteva idei pe scurt:

De această dată, cele mai multe probleme ale magazinelor online au fost legate de abordarea de marketing și comunicare: poziționare, logo, cromatică, mesaje și experiența utilizatorului în general.

Mobile-ul este subiectul tuturor discuțiilor de câțiva ani buni. Pentru ca acest canal să aducă rezultate trebuie să ținem cont de două aspecte: viteză mare de încărcare și conținut împărțit în bucăți mici, ușor de digerat.

Anul 2017 a fost un an de profesionalizare la nivel de campanii și marketing online – specialiștii au avut nevoie de mult mai multe cunoștințe pentru a putea lansa o campanie de succes. De asemenea, este indispensabilă planificarea, crearea unei strategii înainte de lansare, în locul unei implementări grăbite, pe termen scurt. 80-90% din timpul alocat realizării unei campanii îl reprezintă planificarea și doar 10-20% timpul de implementare efectiv. Obiectivele de business trebuie atent urmărite iar datele pe care marketerii le au la dispoziție ridică nivelul de complexitate.

În relația cu agențiile, cei patru KPI pe care un proprietar al unui magazin online trebuie să îi analizeze sunt: nivelul de atragere de noi clienți, nivelul de retenție al clienților existenți, nivelul de satisfacție și ROI-ul. În ceea ce privește informațiile de care o agenție are nevoie, aceasta ar trebui să cunoască toate aspectele legate de business.

Magazinele online care își doresc să se extindă în afara granițelor trebuie să ia în considerare aspecte legate de dimensiunea pieței pe care vor să se extindă. Pentru țările din vecinătatea noastră, extinderea presupune bugete mai mari. Localizarea și specificitatea campaniilor sunt și ele importante – campaniile de promovare trebuie adaptate pentru fiecare piață în parte.

 

„YouTube este TV-ul marilor corporații”

YouTube a fost și va rămâne un tool foarte util pentru awareness și construirea unei imagini. Însă acum YouTube poate fi folosit și pentru retargetare, loializare sau conversie.

 

 


 

GPeC 2017 (ediția de 12 ani) este un eveniment Powered by FAN Courier

Susținut de: Banca Transilvania, Bright Agency, Creadiv, CRITEO, DPD România, DWF – Digital Workforce, Frisbo, GLAMI, Mastercard, Mediapost Hit Mail, New Black, NewsMAN, PayU, QeOPS, RTB House, TargetWeb, VTEX

Partener al Competiției Magazinelor Online GPeC: Carrefour România

Brought to you by: Orange

Recommended Payment Processor Partner: mobilPay

Official Radio: Kiss FM

Apa Oficială GPeC: Aqua Carpatica

Limousine Service: CityLimo

Parteneri media principali: Wall-Street & ecomTEAM

Mândri să fim susținuți de:

Bloggeri oficiali: Adrian Gabriel Orbai, Alin Vlad, Andra Zaharia, Auraș Mihai Geambașu, Carmen Albișteanu, Corina-Maria Scheianu, Cristian China Birta, Cristian Iosub, Cristina Chipurici, Elena Cîrîc, Fulvia Meirosu, George Hari Popescu, Ionuț Bunescu, Lavinia Biberi, Marius Ovidiu Călugăru, Mădălin Blidaru, Olivian Breda, Sabina Cornovac, Luminița Balaban, StilMasculin, Robert Katai

Parteneri media: AdHugger, AGORA, ANIS, Business Days, Business Woman, Cariere, Comunicate de Afaceri, Comunicate de Presa, ECOMJOBS, HowToWeb, HRB Trends, IAB Romania, IQads, Institutul de Marketing, Jurnalul de Afaceri, Lumea SEO PPC, Magazinul Progresiv, Manager.ro, MarketingFocus, NewEditionNews, Romania Pozitiva, Shopmania BIZ, Softlead, SMARK, Startups.ro, TechCafe, TechHub, Ziua de Constanta