Problemele de UX ale magazinelor online românești | VIDEO

Doina Vîlceanu, CMO ContentSpeed, este unul dintre jurații care a evaluat magazinele online înscrise în competiția GPeC. Despre problemele de UX pe care le-a identificat în timpul competiției puteți citi în cele ce urmează.

Problema principală a magazinelor online românești este că nu își cunosc utilizatorii. Atunci când îți lansezi un magazin online dar nu știi cui vinzi, nu ai un buyer persona, nu ai scopul magazinului bine definit, vei face niște greșeli de UX fatale pentru business. Într-un fel trebuie să te adresezi persoanelor fizice și întru cu totul alt fel te vei adresa persoanelor juridice. Pentru acestea din urmă este necesar să ai pus la punct un sistem de fidelizare, o campanie de email marketing coerentă, altfel spus, trebuie să îți adaptezi stilul de comunicare în funcție de audiență. Abia apoi poți trece la noțiuni de design.

 

Ce poți face pentru a trece de pragul de 1% al ratei de conversie

 

Pornind de la premisa că toate problemele ce țin de UX au fost eliminate, avem de rezolvat următoarea ecuație: în România, dintre toate persoanele care au acces la internet, doar 11-12% achiziționează online, ceea ce înseamnă că toate magazinele online se bat pe acest procent (la sfârșitul anului 2017, în România erau aproximativ 7000 de magazine online). Întrucât nu toate magazinele online reprezintă branduri care să beneficieze de același nivel de vizibilitate și de încrederea consumatorilor, singura modalitate prin care acestea pot atrage mai mulți clienți este prin câștigarea încrederii (dând dovadă de profesionalism, având un design al site-ului atractiv, un timp scurt de încărcare, poze atractive, prezența datelor de contact și a termenilor și condițiilor pe site, trust marks etc.). De asemenea, strategia de marketing și alegerea cuvintelor cheie joacă un rol important în creșterea numărului de conversii.

În ceea ce privește usability, magazinele online trebuie să ia în considerare faptul că structura meniului, a categoriilor, subcategoriilor ș.a.m.d. trebuie să fie foarte clară pentru ca utilizatorul să înțeleagă, de la prima vedere, unde se află, ce are de făcut și cum poate găsi mai repede produsul căutat. Altfel, acesta va părăsi site-ul.

Tool-urile specifice ar trebui folosite în momentul în care avem suficient de multe informații pe care să le analizăm pentru a putea lua decizii pe baza lor. Una dintre cele mai stringente probleme ale magazinelor online românești este rata mare de abandon a coșului de cumpărături. Pentru a rezolva această problemă pot fi folosite instrumente care să trimită remindere automate utilizatorilor pentru a finaliza comanda. De asemenea, se pot implementa campanii de marketing time sensitive (adică să folosești un cronometru sau un countdown pentru a grăbi utilizatorul să achiziționeze) sau campanii care mizează pe elementul de scarcity (doar X produse rămase în stoc).

 

 


 

GPeC 2017 (ediția de 12 ani) este un eveniment Powered by FAN Courier

Susținut de: Banca Transilvania, Bright Agency, Creadiv, CRITEO, DPD România, DWF – Digital Workforce, Frisbo, GLAMI, Mastercard, Mediapost Hit Mail, New Black, NewsMAN, PayU, QeOPS, RTB House, TargetWeb, VTEX

Partener al Competiției Magazinelor Online GPeC: Carrefour România

Brought to you by: Orange

Recommended Payment Processor Partner: mobilPay

Official Radio: Kiss FM

Apa Oficială GPeC: Aqua Carpatica

Limousine Service: CityLimo

Parteneri media principali: Wall-Street & ecomTEAM

Mândri să fim susținuți de:

Bloggeri oficiali: Adrian Gabriel Orbai, Alin Vlad, Andra Zaharia, Auraș Mihai Geambașu, Carmen Albișteanu, Corina-Maria Scheianu, Cristian China Birta, Cristian Iosub, Cristina Chipurici, Elena Cîrîc, Fulvia Meirosu, George Hari Popescu, Ionuț Bunescu, Lavinia Biberi, Marius Ovidiu Călugăru, Mădălin Blidaru, Olivian Breda, Sabina Cornovac, Luminița Balaban, StilMasculin, Robert Katai

Parteneri media: AdHugger, AGORA, ANIS, Business Days, Business Woman, Cariere, Comunicate de Afaceri, Comunicate de Presa, ECOMJOBS, HowToWeb, HRB Trends, IAB Romania, IQads, Institutul de Marketing, Jurnalul de Afaceri, Lumea SEO PPC, Magazinul Progresiv, Manager.ro, MarketingFocus, NewEditionNews, Romania Pozitiva, Shopmania BIZ, Softlead, SMARK, Startups.ro, TechCafe, TechHub, Ziua de Constanta