Școala de Vară GPeC 2018 la final, Facebook Watch se extinde global, L’Oreal România se lansează în e-commerce

Școala de Vară GPeC 2018, poză de grupȘcoala de Vară GPeC 2018 s-a încheiat. Ne revedem la Școala de Vară 2019!

Școala de Vară de E-Commerce GPeC 2018 a oferit cadrul perfect pentru studiu, networking și distracție pentru peste 50 de oameni minunați din e-commerce-ul românesc.

A 8-a ediție a însemnat 18 ore de conținut intensiv de comerț electronic și marketing online de la cei mai buni specialiști practicieni din domeniu, cu aplicare pe site-urile participanților. A însemnat discuții informale și sfaturi personalizate de la cei 11 traineri de excepție. Și a mai însemnat după-amieze de muncă în echipă și seri de relaxare la un foc de tabără.

Noi abia ne-am întors și deja așteptăm ediția următoare. Iată rezumatul foto de anul ăsta, în albumul nostru cu amintiri de pe Facebook.

Iată și sintezele cursurilor zilnice în articolele de pe blog:

Mulțumim că ne-ați fost alături. Ne vedem la #ScoalaDeVaraGPeC 2019!


Facebook WatchFacebook Watch se extinde global și creează oportunități de video ad cu Ad Breaks

Platforma video Watch de la Facebook, care oferă acces la conținut video original, se extinde la nivel global și lansează Ad Breaks, un serviciu de monetizare din publicitate.

Ad Breaks este disponibil în prezent în SUA, Marea Britanie, Irlanda, Noua Zeelandă și Australia pentru paginile cu peste 10.000 de followeri și care au generat în ultimele două luni clipuri cu o lungime de cel puțin 3 minute, cu peste 30.000 de vizualizări de câte un minut. Serviciul va rula reclame video de 15 secunde, iar editorii și creatorii vor primi o parte din câștiguri.

Din septembrie, serviciul va fi disponibil și în alte 21 de țări. România nu se află deocamdată printre ele.

→ Citește la MarketingLand


L'Oreal Romania e-commerce websiteL’Oreal România își lansează primul magazin online propriu

L’Oreal Romania intră pe piața e-commerce cu primul magazin online propriu. Lansat de brandul Kiehl’s, site-ul kiehls.ro reprezintă un pas important în strategia companiei de a se extinde pe piața de retail online.

În România, comerțul electronic reprezintă 5,6% din totalul pieței de retail, iar piața de produse cosmetice reprezintă 7,9%, a treia cea mai achiziționată categorie în online.

→ Citește la Wall Street


E-mail marketing40 de ani de e-mail marketing. Cum arată viitorul?

În 1978, Gary Thuerk trimite primul e-mail comercial nesolicitat către 400 de potențial clienți. Rezultă o avalanșă de reclamații despre încălcarea confidențialității datelor personale, dar și vânzări de 13 milioane de dolari pentru compania lui Thuerk. Astfel s-a născut e-mail marketing-ul.

Cum arată viitorul lui pentru a evita spamming-ul? Se pare că pasul următor este crearea unei experiențe interactive prin e-mail.

→ Citește la MarketingLand


Neil_Patel_GPECConcursurile online: strategie de marketing pas cu pas

Neil Patel vine cu o nouă recomandare pentru marketerii care caută să crească engagement-ul utilizatorilor: concursurile cu premii. Dacă sunt realizate corect, concursurile pe social media pot îmbogăți conținutul generat de fani, cresc brand awareness-ul business-ului și pot genera vânzări.

→ Citește la Quick Sprout