Jim Sterne, Chairman Digital Analytics Association: „Machine learning will not take your job”

La #GPeCSummit Mai 2018 am aflat câteva perspective interesante în ceea ce privește e-commerce-ul și, implicit, marketingul online. Jim Sterne, Chairman Digital Analytics Association a fost alături de noi în cadrul Summit-ului și a 
dezvăluit câteva insight-uri despre Inteligența Artificială și algoritmii de învățare automată într-un interviu în exclusivitate acordat reporterului nostru oficial, Gabriela Bejan. Pentru mai multe detalii și perspective asupra marketingului online, te invităm să urmărești interviul de mai jos.

Câteva idei extrase din interviu:

  • Jim Sterne este de părere că Inteligența Artificială o să aducă o serie de noi unelte care vor schimba marketingul.

  • Există câteva magazine online care utilizează algoritmi de tip „machine learning”. Un bun exemplu este Cosabella care, în urma unui parteneriat cu un startup, a adoptat măsuri surprinzătoare precum deschiderea unei pagini speciale pentru Germania, lucru care a adus creșteri semnificative ale vânzărilor.

 

  • Ca să funcționeze corect, algoritmii au nevoie de cantități mari de date pe care să le analizeze și în urma cărora să poată genera rezultate. De aceea, machine learning nu este recomandat unui business online mic, cu un trafic modest.

 

  • Machine Learning va aduce rezultate în mod categoric, însă mai este nevoie de timp pentru a putea funcționa corespunzător.

 

  • Aceste noi tool-uri cu care vine Inteligența Artificială funcționează pe baza unor concepte similare celor care stau la baza Google Analytics. Ele pot fi utilizate doar de cei care au experiență cu analiza datelor.

 

  • Chatboții sunt un „must” pentru orice business care se gândește să adauge Machine Learning în strategia sa. Acesta este un tool care, în timp, poate studia comportamentul clienților și poate  oferi soluții eficiente pentru problemele acestora.

 

  • Dezvoltarea unui chatbot depinde de câți utilizatori interacționează cu acesta și de întrebările care îi sunt adresate. Chatbot-ul poate învăța din greșelile pe care le face (de exemplu răspunsuri irelevante).

 

  • Opinia lui Jim Sterne este că voice search-ul o să devină un tool obișnuit printre marketeri și că acest lucru va aduce cu sine câteva probleme.

 

  • Oamenii tind să caute produse după categorie și nu după brand, iar atunci când folosesc voice search-ul le vor fi livrate rezultate bazate pe achizițiile recente. Acest lucru va deveni o provocare pentru brand-urile mai puțin cunoscute sau aflate la început de drum.

 

  • Creativitatea este un proces ce nu poate fi automatizat, spre deosebire de analiza datelor!

Nu uita că încă mai sunt câteva locuri disponibile pentru Școala de Vară GPeC. Dacă ești pasionat de e-commerce și nu mai ai răbdare până la Summit-ul din noiembrie, grăbește-te și ia-ți un bilet către destinația verii acesteia!

 

GPeC 2018 este un eveniment powered by FAN Courier

Gold Partner: VTEX

Brought to you by: Orange

Partener al Competiției Magazinelor Online GPeC: Carrefour

Recommended Payment Processor Partner: Netopia Payments

Hosting Oficial GPeC: Hosterion

Eveniment susținut de: ALTEX, Bringo, Credius, DHL, DPD România, DWF, eMAG Marketplace, Frisbo, GLS, GTS, Mastercard, New Black, RTB House, Sephora

Cu sprijinul: adLemonade, 2Performant, Blugento, Business Club,Canopy,CasaDeTraduceri, ContentSpeed, ECOMpedia, enRose, GoMag, Infinity Trophy,Netlogiq, Omniconvert, Presta.ro, TRUSTED.ro, WebDigital, White Image,Zelist

Epic Comfort by: Mobexpert

Radioul Oficial: Kiss FM

Limousine Service: City Limo

Official car: Alfa Romeo

Parteneri media principali: Business Review, Wall-Street & ecomTEAM

Mândri să fim susținuți de:

Parteneri media: AdHugger, AGORA, ANIS, ARIES, ARMO, Business24, Business Days, Cariere, Comunicate de Afaceri, Comunicate de Presa, ECOMJOBS, Ecommerce News, E-Commerce Poland, edusa, Femei in Afaceri, FNTM, HRB Trends, IAB Romania, IQads, Institutul de Marketing, Jurnalul de Afaceri, Lumea SEO PPC, Magazinul Progresiv, Manager.ro, MarketingFocus, NewEditionNews,Romania Pozitiva, Shopmania BIZ, Softlead, SMARK, StartupCafe, SundayPR,TechCafe, Ziare.com, Ziua de Constanta

Bloggeri oficiali: Adrian Gabriel Orbai, Alin Vlad, Andra Zaharia, Auraș Mihai Geambașu, Claudia Tocilă, Corina-Maria Scheianu, Cristian China Birta, Cristian Iosub, Dan Pandrea, Elena Cîrîc, George Hari Popescu, Ionuț Bunescu, Luminița Balaban, Marius Ovidiu Călugăru, Mădălin Blidaru, Olivian Breda, Robert Katai, Sabina Cornovac, Stil Masculin