Peep Laja, speaker GPeC SUMMIT 29-30-31 Mai: optimizarea înseamnă 80% research și 20% experimentare

Peep Laja ConversionXL la GPeC SUMMIT E-Commerce
Continuăm seria interviurilor cu Peep Laja, Founder & Principal Conversion XL, una dintre cele mai renumite agenții de User Experience & Optimizare a Conversiilor la nivel global. Peep este considerat Expertul nr. 1 la nivel internațional în Optimizarea Conversiilor, potrivit clasamentului PPC Hero.

Blogul ConversionXL este, de asemenea, considerat cel mai popular blog la nivel mondial cu resurse practice, sfaturi acționabile și ultimele cercetări despre Optimizarea Conversiilor și Growth – toate bazate pe cifre, măsurători și date concrete. Deci, dacă nu îl aveți deja la bookmarks, vă recomandăm să îl urmăriți!

Peep este și Fondatorul ConversionXL Institute – program de training și de certificare a specialiștilor în domenii vitale pentru succesul afacerilor online precum: Conversion Rate Optimization, User Experience, Digital Analytics, Growth Marketing, Customer Acquisition, Digital Psychology & Persuasion. Ceea ce diferențiază ConversionXL Institute de alte traininguri online este faptul că este singura platformă care se concentrează pe data-driven marketing, iar profesorii sunt top 1% experți în marketing.

Până când veți avea ocazia să-l întâlniți pe Peep la GPeC SUMMIT 29-30-31 Mai, am pregătit și un scurt interviu cu acesta. Iată ce ne-a răspuns:

 

Q: Multe magazine online întâmpină dificultăți atunci când vine vorba de calitatea lead-urilor. Deși reușesc să atragă mult trafic, acesta nu convertește. Care este strategia ta pentru a elimina lead-urile care nu sunt de calitate?

A: „De unde vin aceste lead-uri? Care este diferența față de o sursă de lead-uri de calitate? Este posibil să fie o problemă de lead acquisition.

Atunci când vrei să te concentrezi pe calitate poți elimina de la început lead-urile care nu se califică și să te adresezi doar clientului ideal (ex. manageri ai companiilor cu un revenue mai mare de 10 milioane de dolari). De asemenea, poți lungi formularele pentru a filtra traficul.”

 

Q: Există vreo diferență între procesul de optimizare a ratei de conversie pentru un startup versus o companie matură?

A: „Procesul este identic – 80% înseamnă research și 20% experimentare. Diferența constă în faptul că startupurile nu pot testa din cauza volumelor mici de date și atunci trebuie să implementeze toate optimizările provenite din research odată și să monitorizeze impactul prin analytics.”

 

Q: Care sunt indicatorii tăi preferați? Poate niște metrici pe care majoritatea marketerilor îi trec cu vederea?

A: „RPV (Revenue per Visitor) – este un indicator bun deoarece oferă insight-uri despre ce acțiuni ale utilizatorilor se transformă în revenue

Rata de conversie (CR) – dacă nu poate fi măsurat revenue-ul (ex. site-ul este doar unul de prezentare), atunci rata de conversie este o alternativă la RPV

Costul de achiziție per client (CAC)

Customer Lifetime Value (LTV) – unii marketeri ar putea alege LTV drep cel mai important KPI.”

 

Q: De curând ai început să faci video-uri online. Ne poți da niște sfaturi din experiența ta? Do’s and dont’s atunci când creezi conținut video?

A: „Cu siguranță recomand ca video-urile să vină în completarea blogului. Este mai rapid să creezi un video decât un articol bun – acesta este un avantaj major, dar conținutul trebuie să fie de calitate și, de asemenea, trebuie să ai un flux regulat. Ai nevoie de o idee, o voce autentică și trebuie să te simți confortabil în fața camerei.”

 

Q: Dacă ar fi să te încadrezi într-un buyer persona, cum te-ai descrie?

A: „Early adopter, iau decizii rapid, mă concentrez pe calitate, nu mă influențează prețul. Îmi place să fac research atunci când vine vorba de tehnologie, dar sunt impulsiv când vine vorba de haine și încălțăminte.”

 

Și ca să încheiem, în cazul în care mai aveați nevoie de motive în plus ca să vă cumpărați ACUM biletul la GPeC SUMMIT 29-30-31 Mai (care, apropo, este la preț #EarlyBird doar până vineri!), vă mai spunem că evenimentele offline sunt locul perfect unde vă puteți întâlni cu specialiști internaționali (dar și cu prietenii pe care nu i-ați mai văzut de la ediția trecută), de la care puteți învăța în 32 de ore cât alții într-un curs de câteva luni. Deci verificați agenda, stabiliți-vă câteva întâlniri și ne vedem curând!

 


GPeC 2018 este un eveniment powered by FAN Courier

Gold Partner: VTEX

Brought to you by: Orange

Partener al Competiției Magazinelor Online GPeC: Carrefour

Recommended Payment Processor Partner: Netopia Payments

Hosting Oficial GPeC: Hosterion

Eveniment susținut de: Bringo, Credius, DWF, GLS, New Black, RTB House

Partener media principal: ecomTEAM

Radioul Oficial: Kiss FM

Limousine Service: City Limo

Parteneri media principali: Wall-Street & ecomTEAM

Mândri să fim susținuți de:

Bloggeri oficiali: Adrian Gabriel Orbai, Alin Vlad, Andra Zaharia, Auraș Mihai Geambașu, Claudia Tocilă, Corina-Maria Scheianu, Cristian China Birta, Cristian Iosub, Cristina Chipurici, Dan Pandrea, Elena Cîrîc, Fulvia Meirosu, George Hari Popescu, Ionuț Bunescu, Lavinia Biberi, Luminița Balaban, Marius Ovidiu Călugăru, Mădălin Blidaru, Olivian Breda, Robert Katai, Sabina Cornovac, Stil Masculin, UrbanDiva

Parteneri media: AdHugger, AGORA, ANIS, ARIES, ARMO, Business24, Business Days, Business Review, Business Woman, Cariere, Comunicate de Afaceri, Comunicate de Presa, ECOMJOBS, Ecommerce News, edusa, Femei in Afaceri, FNTM, HowToWeb, HRB Trends, IAB Romania, IQads, Institutul de Marketing, Jurnalul de Afaceri, Lumea SEO PPC, Magazinul Progresiv, Manager.ro, MarketingFocus, NewEditionNews, Romania Pozitiva, Shopmania BIZ, Softlead, SMARK, StartupCafe, TechCafe, Ziare.com, Ziua de Constanta